De VN geven nu toe dat deze coronavirus-pandemie hongersnoden kan veroorzaken

Wat het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN zojuist zei, zou over de hele wereld de voorpagina’s moeten halen. Want als wat hij beweert waar is, staan ​​we op het punt om wereldwijde voedseltekorten te zien op een schaal die absoluut ongekend is in de moderne geschiedenis. Zelfs voordat COVID-19 arriveerde, waren legers van sprinkhanen zo groot als grote stedenwaren vraatzuchtig gewassen aan het eten in heel Afrika, het Midden-Oosten en delen van Azië, en VN-functionarissen waarschuwden luidkeels wat dat zou betekenen voor de wereldwijde voedselproductie. En nu de coronavirus-shutdowns die over de hele wereld zijn geïmplementeerd, heeft de wereldwijde handel tot stilstand gebracht, maken ze het moeilijker om normale voedselproductie-activiteiten te handhaven en hebben ze talloze arbeiders gedwongen om thuis te blijven en geen brood te verdienen. Dit alles levert een recept op voor een complete nachtmerrie in de komende maanden.

David Beasley is het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN en hij waarschuwde dinsdag dat we tegen het einde van dit kalenderjaar daadwerkelijk hongersnoden van “bijbelse proporties” kunnen zien. Het volgende komt van  ABC News …

De pandemie van het coronavirus zou binnenkort de honger kunnen verdubbelen en tegen het einde van het jaar hongersnoden van “bijbelse proporties” over de hele wereld veroorzaken, vertelde het hoofd van het Wereldvoedselprogramma, David Beasley, dinsdag aan de VN-Veiligheidsraad.

Beasley waarschuwde dat analyse van het Wereldvoedselprogramma, de voedselhulpafdeling van de VN, aantoont dat door het coronavirus “tegen het einde van 2020 nog eens 130 miljoen mensen op de rand van de hongerdood zouden kunnen worden geduwd. Dat is een totaal van 265 miljoen mensen.”

Hij beschreef waar we voor staan ​​als  “een hongerpandemie” , en hij drong erop aan dat er dringend actie moet worden ondernomen om een ​​nachtmerriescenario te voorkomen.

Maar in sommige delen van de wereld ontvouwt zich al een nachtmerriescenario. Zo heeft bijna de helft van de bevolking van Zuid-Soedan momenteel honger, en voor velen van hen is het enige voedsel dat beschikbaar  is wat er uit de lucht valt …

De dorpelingen horen het geluid van straalmotoren in de verte voordat een vrachtvliegtuig een oorverdovende pas over Mogok maakt en zakken graan uit het ruim laat vallen in de kastanjebruine stofbak eronder.

Er is geen andere manier om voedsel te krijgen in dit uitgehongerde gehucht in Zuid-Soedan. Er zijn geen wegen en de kronkelende Nijl is mijlenver weg.

In Zuid-Afrika zijn de  ‘chronische voedseltekorten’  al zo ernstig geworden dat ze rellen, plunderingen en burgerlijke onrust beginnen te veroorzaken …

UNREST brak uit in delen van Zuid-Afrika te midden van chronische voedseltekorten als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

Plunderaars plunderden winkels, vielen elkaar, het leger en de politie aan nadat ze een van de strengste afsluitingen ter wereld hadden doorbroken.

De politie vuurde rubberen kogels en traangas af om de meute te verdrijven, maar leiders van de lokale gemeenschap vrezen dat er meer uitbraken van geweld op komst zijn.

Hier in de westerse wereld hoeven we ons nog geen zorgen te maken over zulke dingen, maar het aantal behoeftige mensen neemt zonder twijfel snel toe.

Afgelopen zaterdag begonnen voertuigen letterlijk om 2 uur ‘s ochtends in de rij te staan ​​voor een voedseldistributie-evenement  bij de San Antonio Food Bank …

De Voedselbank van San Antonio werkte samen met Atascosa County om maaltijden en hoop op zaterdagochtend aan honderden mensen te geven. Voertuigen begonnen zaterdag rond 2 uur ‘s ochtends in de rij te staan ​​buiten het gerechtsgebouw van de provincie, slingerend door buurten op minstens twee mijl afstand.

Ik heb nog nooit gehoord van mensen die zo vroeg in de rij stonden.

Ik heb de afgelopen dagen gehoord van voertuigen die bij het krieken van de dag in het hele land in de rij staan, maar 02.00 uur is absoluut gek.

Maar deze mensen beseffen dat als het voedsel op is, er die dag geen hand-outs meer zullen zijn, en er zijn er velen die absoluut wanhopig zijn om iets te halen om hun families te voeden.

Aangezien deze coronavirus-pandemie in het hele land enorm veel angst heeft veroorzaakt, zijn er lege schappen gemeld in diepvriesafdelingen in het hele land, en het feit dat een toenemend aantal vleesverwerkende fabrieken tijdelijk wordt gesloten, helpt zeker niet dingen. Volgens  CBS News zijn tot nu toe minstens 17 vleesverwerkende fabrieken in de Verenigde Staten gesloten …

Coronavirusinfecties in ten minste 17 vleesverwerkende fabrieken in negen staten dragen in bevestigde gevallen in het Midwesten bij tot een piek. Hoewel 13 fabrieken al tijdelijk gesloten zijn of met verminderde capaciteit werken, zegt gouverneur Kim Reynolds van Iowa dat het sluiten van fabrieken de boeren en de nationale voedselvoorziening zou schaden.

In een wanhopige poging om zoveel mogelijk faciliteiten in haar staat open te houden, heeft gouverneur van Iowa, Kim Reynolds, de hulp ingeroepen  van de Nationale Garde …

Honderden medewerkers van de National Guard worden geactiveerd in Iowa terwijl het coronavirus door vleesverwerkende fabrieken stroomt in een staat die goed is voor ongeveer een derde van de Amerikaanse varkensvleesvoorraad.

De gouverneur van Iowa, Kim Reynolds, zei dat 250 leden van de National Guard zijn verplaatst naar de status van fulltime federale dienst en kunnen helpen bij het testen en contact traceren van werknemers in fabrieken van Tyson Foods Inc. en National Beef Packing Co.

Het goede nieuws is dat de autoriteiten ons vertellen dat eventuele producttekorten slechts tijdelijk moeten zijn en dat al deze verwerkingsfabrieken uiteindelijk weer online zullen worden gebracht.

Maar voor de planeet als geheel zal het leven niet snel weer ‘normaal’ worden .

Takeshi Kasai van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt zelfs dat we “een nieuwe manier van leven” moeten accepteren  totdat er eindelijk een vaccin arriveert …

“Tenminste, totdat er een vaccin of een zeer effectieve behandeling is gevonden, moet dit proces onze nieuwe norm worden”, zei hij.

‘Individuen en de samenleving moeten klaar zijn voor een nieuwe manier van leven.’

Maar nu wetenschappers ongeveer 30 verschillende stammen van dit virus hebben ontdekt , zal dat de zaken enorm compliceren.

Een succesvol vaccin voor elk coronavirus bedenken zou een historische prestatie zijn, en nu moeten wetenschappers ook hopen dat ze de specifieke stam van COVID-19 zullen kiezen die in de toekomst dominant zal worden.

En natuurlijk zullen veel mensen over de hele wereld geen enkel vaccin willen gebruiken dat onder geen enkele omstandigheid is ontwikkeld.

Dus degenen die denken dat er een gemakkelijke uitweg uit deze crisis zal zijn, zullen waarschijnlijk diep teleurgesteld zijn.

Ondertussen wordt de wereldwijde economische neergang elke dag dieper en wordt de wereldwijde voedselvoorziening steeds krapper.

Er komt een wereldwijde hongersnood en de VN luiden de noodklok.

Helaas luisteren de meeste mensen in de westerse wereld nog steeds niet.

Reacties

Reacties

Tags: , , , , ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
za 28 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers