Dit is de echte reden waarom verpleeghuizen coronabrandhaarden waren

Vorige week kon u op deze website lezen dat de gepensioneerde ic-arts Jacob de Leeuwe de noodklok had geluid over coronabesmettingen als gevolg van een slechte ventilatie in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

“De lucht in ziekenhuizen maakt dus ziek,” stelde de arts. “Het zijn zieke huizen. Als het niet nodig is, mijd dan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en verpleeghuizen, waar de verwarming staat te brullen, ook in de zomer, de lucht droog is en de ramen dicht zijn. Daarom vallen daar zoveel doden.”

Hij krijgt nu bijval van hoogleraar Bert Blocken van de TU in Eindhoven. Die zei maandag in Avondgasten: Corona in Limburg dat een slecht werkende ventilatie een reden zou kunnen zijn voor de vele besmettingen in verzorgingstehuizen en andere gebouwen.

Probleem

Hij zei dat het coronavirus in de lucht kan blijven hangen op kleine druppeltjes, zogeheten aerosolen. Deze manier van verspreiding is lange tijd ontkend door het RIVM, schrijft 1Limburg.

Massabesmettingen zoals in de Limburgse verpleeghuizen zijn volgens hoogleraar Blocken te verklaren door het feit dat veel mensen in een besloten ruimte zitten en de ventilatie ontoereikend is. “Dat is gebeurd,” zei hij. “Niet alleen in verpleeghuizen, maar ook in kantoorgebouwen. En dat is een probleem.”

Hele effectieve manier

Zonder goede ventilatie kunnen de aerosolen gedurende langere tijd blijven hangen en mensen blijven besmetten.

Blocken benadrukte: “Goede ventilatie is een hele effectieve manier om deze manier van verspreiding tegen te gaan.”

[1Limburg]

Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
do 26 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers