Het aantal besmettingen met het Coronavirus in Engeland is sinds januari met twee derde gedaald en het R-cijfer is nu nog maar 0,7.

Het aantal besmettingen met het Coronavirus in Engeland is sinds januari met twee derde gedaald en het R-cijfer is nu nog maar 0,7, wat betekent dat de uitbraak “terug is op het niveau van september”, zo beweert een grote studie van het Imperial College London.

Uit het grootste surveillanceonderzoek van het land bleek gisteren dat slechts één op de 196 mensen in Engeland in de eerste helft van februari met het virus besmet was, tegen één op de 64 de vorige keer in januari, meldt The Daily Mail.

Uit de resultaten van de REACT-studie, die wordt geleid door het Imperial College London en in opdracht van de regering is uitgevoerd, bleek dat 0,51% van de bevolking tussen 4 en 13 februari met het virus besmet was, tegenover 1,57% in januari.

Uit de tests die in die periode op 85 400 mensen zijn uitgevoerd, is gebleken dat de R – het gemiddelde aantal mensen dat door elke persoon met het virus wordt besmet – naar schatting 0,7 bedraagt, wat betekent dat de epidemie aan het afnemen is. De cijfers laten een “duidelijke daling” van de prevalentie zien in vergelijking met vorige maand, en een “geruststellend niveau van afname”.

Het positieve nieuws zal ongetwijfeld de druk op Boris Johnson opvoeren – die gisteravond geconfronteerd werd met een groeiende roep om een snellere opheffing van de lockdown.

Wetenschappers achter het onderzoek zeiden dat wat zij hadden gevonden “beter was dan verwacht” en dat de uitbraak in Groot-Brittannië niet te vergelijken was met die van eind september, toen de tweede golf op gang begon te komen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:

Berlijnse Senaat bevestigt coronafraude van de staat: PCR-tests kunnen infectie niet aantonen

 

DissidentNL
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
do 07 juli 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers