Het toekomstige wapen tegen Covid: een neusspray?

Neusspray als nieuw wapen tegen het Coronavirus? Dat is wat een Frans bedrijf, Pharma & Beauty Group, van plan is binnenkort te lanceren, in de vorm van een spray die meer dan 99% van het virus kan elimineren.

Dit nasale medische product is gebaseerd op geïoniseerd water, dat bekend staat om zijn antimicrobiële deugden, en werkt preventief. Volgens Laurent Dodet, voorzitter van P&B, kan deze spray worden gebruikt “na het nemen van een risico”, vooral na het gebruik van het openbaar vervoer of het winkelen in een warenhuis, meldt CNews.


© Mohammed Hassan/ Pexels

Zoals het bedrijf op zijn LinkedIn-pagina uitlegt, helpt deze spray “de verspreiding van virussen te voorkomen; het verdringt infectieuze agentia in de neusholten door mechanische actie en vergemakkelijkt hun evacuatie, en vermindert plaatselijk de virus belasting”.

Bovendien bleek uit klinische tests in het Institut hospitalo-universitaire (IHU) in Marseille dat de spray meer dan 99% van het virus elimineert binnen 30 seconden na toepassing.

Volgens Pierre-Jacques Raybaud, huisarts met een graad in immunologie, is deze neusspray nuttig “als je hem kort na infectie inneemt” omdat ze het virus stopt voordat het voldoende de luchtwegen is binnengedrongen.

Het bedrijf P&B wacht nu op groen licht van de autoriteiten om het in februari in apotheken te kunnen aanbieden. Volgens Laurent Dodet is het in staat “10 miljoen eenheden per maand” te produceren.

Het Franse leger staat klaar om het veroverde grondgebied van moslims terug te veroveren

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
za 28 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers