Hoogleraar Capel: ‘Ivermectine net zo’n doorbraak als penicilline, maar het mag niet gebruikt worden’

In de media verschijnen vaak negatieve berichten over hydroxychloroquine en ivermectine. Volgens emeritus hoogleraar Pierre Capel is dat onterecht. Hij stelt dat ivermectine ongeveer net zo’n doorbraak is geweest in deze eeuw als penicilline in de vorige eeuw.

Bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie legde hij onlangs uit dat ivermectine helpt voorkomen dat het virale genoom, oftewel het RNA, de kern van een cel in wordt gebracht. “Dus ook al komt een virus een cel in, dan kan het niet naar de kern als je ivermectine geeft.”

Maar, zo voegde Capel toe, de artsen die het middel geven, worden voor een senaatscommissie afgebrand. “Want dat mag niet. Het heeft wel in 2015 een Nobelprijs gekregen.” De emeritus hoogleraar verwees hiermee naar de Ier William C. Campbell en de Japanner Satoshi Omura, die in 2015 samen een helft van de Nobelprijs voor Geneeskunde kregen. Hun onderzoek leverde ivermectine op.

.

.

‘Zeer effectief’ medicijn

Eind vorig jaar bleek nog uit een studie van onderzoekers van de Egyptische Benha-universiteit dat ivermectine uitstekend helpt tegen corona. Driehonderd proefpersonen kregen het middel. Patiënten die ivermectine kregen, knapten vaker op dan de controlegroep, lagen minder lang in het ziekenhuis en er was minder sterfte. Ook coronapatiënten die er al ernstiger aan toe waren, hadden baat bij het middel.

De onderzoekers concludeerden dat ivermectine een ‘zeer effectief’ medicijn is voor de behandeling van corona.

ivermectine

Er zijn al geneesmiddelen voor elke fase van de ziekte

Capel werd tijdens het hoger beroep in de avondklokzaak door Viruswaarheid opgevoerd als deskundige. Hij bevestigde in de rechtbank dat inmiddels bewezen is dat er al geneesmiddelen zijn tegen corona voor elke fase van de ziekte.

Opmerkelijk genoeg vroeg de rechter hem of hij nog veel tijd nodig had op het moment dat hij de diepte inging met zijn betoog. Enkele dagen daarvoor mocht Jaap van Dissel, die door de Staat werd opgevoerd, uitgebreid zijn zegje doen.

“Hoe [het virus] infecteert, hoe hij zich in de cel gedraagt en hoe hij de replicatiemachine in de kern van een cel kan gebruiken – op al die drie fronten zijn bestaande, geregistreerde, al jarenlang bekende middelen,” benadrukte Capel tegenover rechter Tan-de Sonnaville.


De emeritus hoogleraar zei ook dat de vaccins waarover landen nu beschikken niet werken bij alle varianten van het coronavirus. Hij is daarnaast van mening dat de avondklok geen effect heeft op de mensen die het grootste risico op besmetting lopen, ‘want dat zijn geen nachtbrakers’. Zal de rechter dat meewegen in haar oordeel?

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

superboer op zo 21 februari 2021 18:19

Smerig🤮

Smerig🤮
Gast
do 26 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers