Is onze angst voor virussen terecht?

Op dit moment overheerst de angst. Een grote groep mensen is nog erg bang voor het coronavirus, bang om besmet te raken, bang om op de IC terecht te komen of te overlijden. Angst, in combinatie met machteloosheid en stress, ondermijnt het immuunsysteem. Een goed functionerend immuunsysteem is echter in staat om ziektemakers op te ruimen. Natuurgeneeskundige Toon de Laat deelt zijn kennis over virussen en op welke wijze men het immuunsysteem kan versterken.

Volgens Toon de Laat zijn er meestal meer dan 8 oorzaken waarom iemand ernstig ziek wordt door een virusinfectie. Een gezond mens is meestal in staat om ziekteverwekkers probleemloos op te ruimen. Virussen zijn daarbij informatiedragers die andere cellen informeren en waarschuwen (immuun maken). Hieronder een uiteenzetting hoe het biologische proces werkt en hoe men hier vanuit de natuurgeneeskunde tegenaan kijkt. Kern van het verhaal: voldoende zuurstof en vitamine C zijn essentieel om het lichaam gezond te houden.

Toon de Laat | natuurgeneeskundige | oktober 2020

Het doel van deze informatie is dat we op een verantwoorde, snelle manier ons immuunsysteem kunnen versterken, zodat we immuniteit tegen corona kunnen opbouwen. Als we de ziekte toch krijgen moet deze zo mild mogelijk, als een milde griep verlopen. Wij mensen zijn al duizenden jaren bezig om vanaf onze geboorte onze weerstand op te bouwen en te versterken, zodat we in goede gezondheid ons leven kunnen leven. Het opbouwen van immuniteit kan niet anders dan door contact te maken met de ziekteverwekker, in dit geval het coronavirus. We kunnen ons hiertegen wapenen en dit met een gezonde kracht aangaan.

Waarom mensen op de IC doodziek zijn

Als we naar de behandelingen kijken die de coronapatiënten worden gegeven, dan zien we dat dit vanuit de natuurgeneeskunde verre van optimaal is. Wat is er zoal aan de hand met de corona-patiënt, vooral de patiënten die op de IC liggen?

De patiënt heeft een uitgeput immuunsysteem, door een gebrek aan essentiële stoffen zoals: vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, aminozuren, enzovoort. Het bloed is geoxideerd en zit vol met gifstoffen, hierdoor werkt de zuurstof niet meer. De microcirculatie heeft geen pompbeweging en staat bijna stil. De fascia (weke bindweefsel) doorstroomt niet goed, hierdoor krijgen de cellen geen zuurstof. Er zijn schadelijke ziekteverwekkers zoals bacteriën, amoeben, parasieten en spirocheten aanwezig. Het kan zijn dat stralingen zoals: magnetron, inductie en 5G, de cellen hebben beschadigd. De ontgiftingsorganen en de uitscheidingsorganen werken niet goed en zijn uitgeput. Het elektromagnetisch veld (aura) van de persoon is beschadigd, vervormd, te klein, of aangetast. Het mentale en fysieke werken niet samen, de balans is verstoord. De chakra’s, meridianen en acupunctuurpunten werken niet goed meer. De coronapatiënt heeft een tekort aan vitamine C en D en een tekort aan zink.

Bovenstaande zaken zijn bij een gezond mens in evenwicht, maar bij een ziek persoon is dit door gebrek aan energie niet meer te corrigeren. Ik ga dit hieronder stukje bij beetje verduidelijken, zodat je weet wat je zelf allemaal kunt doen om jezelf te beschermen tegen ziekten.

Meestal meer dan 8 oorzaken waarom iemand ziek wordt

We zien dat er bij de zieke persoon veel aan de hand is, maar van alles wat hierboven staat wordt in het ziekenhuis niets gedaan. Het is jammer dat alleen reguliere artsen de hulp mogen bieden, terwijl de natuurgenezers op het gebied van de gezondheid veel kennis hebben. Een arts is iemand die werkt met artsenijproducten (farmaceutische middelen, hier is de arts naar vernoemd), die veel geleerd heeft over ziekten en deze onderdrukt met medicijnen. De natuurgenezer heeft zijn studie op de gezondheid gefocust en werkt met lichaamseigen, natuurlijke stoffen. Een arts heeft zich gespecialiseerd op één lichaamssysteem. We kennen in de reguliere zorg de KNO-arts, de cardioloog, de internist, de dermatoloog, de psychiater, de oncoloog, de gynaecoloog, et cetera. Deze leggen weinig of geen verbanden met de rest van de andere lichamelijke systemen (dit is voor de andere specialist), terwijl alles van elkaar afhankelijk is.

In zieken- en verzorgingstehuizen is de voeding die men aan de patiënt voorzet meer vulling dan voeding. De gedenaturaliseerde, geraffineerde voeding heeft een gebrek aan vitaliserende stoffen, waardoor het lichaam zich niet kan herstellen en/of versterken. Daar komt nog bij dat er veel gebruikt gemaakt wordt van magnetron of inductie. Ook ongezonde leef- en werkgewoonten kunnen de draagkracht verminderen: verkeerde eetgewoonten, verkeerde voedingscombinaties, te veel koffie of alcohol, te weinig lichaamsbeweging, te weinig slaap en ontspanning, te veel werken en te weinig pauzes nemen. De weerstand zal hierdoor verkleinen, waardoor we meer vatbaar worden voor de gevolgen van stress. Bij ziekte zijn er altijd meerdere oorzaken die de mens ziek maken. Ik zie meestal meer dan 8 oorzaken die in totaal de ziekte voortzetten. De zieke persoon kan de verstoringen niet meer corrigeren door gebrek aan vitaliteit en essentiële voeding. De afvalstoffen kunnen niet meer worden afgebroken, maar worden in weefsel en cellen gestapeld.

Vitamine C beschermt en bespoedigt het herstel

Iedereen weet dat er op dit moment een virus is dat de mensen in hun angst zet. Dit is niet nodig, laat je angsten los. We kunnen zelf veel doen om ziekte voor te blijven. We moeten inzicht hebben in de gehele situatie, hoe we ons moeten gedragen, wat we moeten eten, om ons tegen dit virus te wapenen. Alleen al vitamine C geeft je een grote bescherming tegen dit virus. Raak je alsnog besmet dan verloopt de ziekte (zeer) mild en het voordeel van de besmetting is dat je weerstand zich heeft kunnen versterken. Je bent dan voor je leven immuun voor dit virus. Totdat dit virus zich heeft gemuteerd, of er een ander virus of ziekteverwekker is, wat voor ons dan weer een nieuwe situatie is.

Op deze manier hebben we ons hele leven niets anders gedaan dan onze weerstand te vergroten. Dit kan alleen door in contact te komen met de ziekteverwekker. Dit is een volkomen normaal en natuurlijk proces. Een virus is makkelijker te overwinnen dan bijvoorbeeld een parasiet. De ziekteverwekker kan alleen overleven als de gastheer een vervuild lichaam heeft waar te weinig zuurstof in zit. Een vaccin kan dit niet verhelpen, dat brengt nog meer vervuiling in het lichaam. Een vaccin verstoort en vervuilt het weke bindweefsel en dat is zeer schadelijk, want al onze cellen liggen in het weke bindweefsel. Tegelijkertijd verstoort een vaccin de werking van de Th-cellen 1 en 2.

We maken zelf het virusdeeltje aan

Een virus is een deeltje dat door ons zelf wordt aangemaakt uit ons DNA. Een virus is een stukje eiwit dat uit het chromosoom komt. RNA (een half deel DNA) is een onderdeel van ons DNA dat vanuit de celkern naar het celplasma wordt gebracht. In het celplasma zitten meerdere cellichaampjes, die van de RNA streng weer een compleet DNA deel kunnen maken. Een stukje RNA is een code voor bijvoorbeeld een eiwit. Stel dat een cel giftige stoffen binnen krijgt, of een ziekteverwekker heeft die cel beschadigd, dan wil deze cel zich hiertegen beschermen en zichzelf repareren. Dit kan door het DNA aan te passen met het in- of uitschakelen van een bepaald gen. Een gen kan ofwel ziekmakend zijn, ofwel de gezondheid corrigeren.

Eiwitsynthese: 1. Het chromosoom in de celkern (paars) rolt zich uit en de DNA helix komt tevoorschijn. Nu splitst het DNA zich in twee en dat noemt men een RNA deel (rood sliertje = half DNA.) 2. De streng RNA wordt los gemaakt van het DNA (rood sliertje in paars gedeelte). 3. De streng RNA verlaat de celkern. Deze gaat naar een cellichaampje dat men een ribosoom noemt. 4. In de cel zweven eiwitdeeltjes die we aminozuren noemen en het ribosoom zoekt hieruit de aminozuren die op het RNA passen. 5,6,7. De ribosoom maakt van het RNA weer DNA. Dit wordt bijvoorbeeld in de celwand ingebouwd.

Virus of exosoom?

Bij eiwitsynthese is er weer een nieuw stukje eiwit dat de cel kan repareren en herstellen. Het kan ook zijn dat een stukje RNA wordt doorgestuurd naar een andere cel, om andere cellen te informeren, te waarschuwen en aan te zetten tot actie. Dit noemen sommige wetenschappers een ‘exosoom’ en andere wetenschappers noemen dit een ‘virus’. Dit stukje RNA-eiwit kan zonder bescherming niet door het bloed naar een andere cel stromen, omdat het dan in het bloed door enzymen wordt afgebroken. Om deze reden wordt het ingekapseld in een vetbolletje. Zonder de bescherming van het vetlaagje wordt het RNA afgebroken.

Als dit RNA wordt afgebroken heb je alleen nog vrije en losse deeltjes waarvan de code verdwenen is. Dit wil het lichaam voorkomen en zal het RNA-eiwit inkapselen in een vetbolletje, dat veilig door het bloed naar een andere cel kan verhuizen. Dit in het bloed zwevende vetbolletje kan twee namen hebben, namelijk een virus of een exosoom. De wetenschap is hier nog niet helemaal uit.

Komt dit RNA-eiwit bij een andere cel dan heeft het de code bij zich, om in de cel naar binnen te kunnen. Deze code zit in het vetlaagje. Bij een coronavirus lijkt de code op een kroon (corona betekent kroon). In de cel komt het stukje RNA weer uit het vetbolletje vrij en wordt in die cel weer opgebouwd tot een volledig eiwit dat kan worden ingebouwd. Dit eiwit kan gebruikt worden voor het maken van een nieuwe receptor, of voor het repareren van de celwand of ander onderdeel van die cel, dat door een ziekteverwekker of andere oorzaak zoals bijvoorbeeld straling is beschadigd.

Exosomen helpen bij de immuniteit

Dit RNA deeltje kan massaal worden aangemaakt, een cel kan dit kopiëren voor eigen gebruik, of om het daarna te versturen. We zien hiernaast in het plaatje dat er uit de celwand een blaasje wordt gehaald (endocytose). Als dit los is, heet het een endosoom. Dit wordt gevuld met RNA-deeltjes die worden ingekapseld en later uit de cel worden geduwd. Uit de cel heten ze dan exosomen/virussen. Op deze manier kunnen cellen info aan elkaar doorgeven.

Stel een cel is ziek en wil de andere cellen waarschuwen om actie te ondernemen tegen deze ziekte. Dan gaat de zieke cel de informatie (een stukje RNA in een vetbolletje) versturen naar andere cellen. De andere cellen sturen de informatie weer door, want er zijn miljarden cellen die zich moeten aanpassen. Als er voldoende exosomen in een cel zijn aangekomen en als de informatie door die cel is overgenomen en begrepen, worden de overtollige exosomen/virussen afgebroken.

Ze worden afgebroken door de lysosomen (cellichaampjes gevuld met enzymen) of door mitochondriën (cytochroom) vernietigd. Dan is het klaar en is de persoon immuun. Als de lysosomen niet werken (door gebrek aan enzymen doordat de cel verzuurd is) dan kunnen de mitochondriën dit ook doen. De mitochondrie maakt een stofje aan, cytochroom genaamd, dat de virus of exosoom kan afbreken, de persoon is nu eveneens immuun tegen corona.

Zuurstof is essentieel om het virus af te breken

Om dit te kunnen heeft de mitochondrie zuurstof nodig. Is er geen zuurstof in de cel dan werkt de mitochondrie ook niet en is het over. Dan wordt de cel ziek. Een coronapatiënt heeft per definitie een te laag zuurstofgehalte. Het bloed is geoxideerd, ofwel er is een bloedvergiftiging. Dit kun je voorkomen én oplossen door vitamine C. Zonder zuurstof kunnen de mitochondriën en het lysosomen niet meer werken. Zonder zuurstof is er geen leven mogelijk.

Een virus of een exosoom zijn in principe hetzelfde. Als veel cellen (miljarden) de info doorsturen, dan komt het bloed behoorlijk vol te zitten met exosomen en/of virussen. Dit gebeurt bij de coronapatiënt het meeste in de longen, de darmen en de nieren. Als de longen vol zitten met exosomen/virussen dan kan men deze uithoesten. Als ze dan door iemand anders worden ingeademd, dan komen die in de longen van de ander en wordt deze persoon besmet.

Dan is het van belang dat de besmette persoon zuurstof in zijn bloed heeft. Als dit zo is, dan wordt dit virus ter kennis in de cel opgenomen en is de persoon immuun. Vitamine C beschermt zuurstof zodat het virus zijn werk kan doen en dat is immuniteit opbouwen. Is er te weinig vitamine C, dan valt zuurstof in het bloed uit elkaar en is er geen afbraak van het virus mogelijk. Hiernaast kan vitamine C het virus zelf ook afbreken. Het zuurstof in de cel zorgt voor verdere opruiming, ofwel via de mitochondriën of via de lysosomen. Zuurstof is de belangrijke factor om gezond te blijven en dit mag niet beschadigen.

Vitamine C zorgt voor meer zuurstof

In de besmette cel wordt het virus weer gekopieerd zodat andere, niet besmette cellen op de hoogte worden gebracht. Is er in de cel een tekort aan zuurstof dan zal de cel blijven kopiëren (de lysosomen en de mitochondriën werken niet zonder zuurstof, dat is hetzelfde bij een kankerpatiënt). Het kopiëren stopt niet omdat de lysosomen en de mitochondriën (de laatste zijn ‘energiefabriekjes’ die ook andere stoffen zoals cytochroom aanmaken) zonder zuurstof geen energie en cytochroom kan aanmaken. En zonder energie (zuurstof) wordt de cel ziek en sterft. Zijn er teveel virussen/exosomen in de cel dan moeten deze worden verwijderd. De cel kan deze weer naar buiten gooien.

Een zieke cel kan dit niet. Het grote aantal exosomen/virussen in de cellen maakt dat de cellen gaan ontsteken. Het lichaam wil met behulp van de ontsteking de zieke cellen alsnog opruimen. Een zieke cel is altijd verzuurd. Als men in het bloed gaat onderzoeken of het virus aanwezig is, dan wordt er gezocht naar de vetbolletjes die de cel als informatie-codes versturen. Op dit moment is dat het corona-virus, op een ander moment is dat een ander virus/exosoom. Vitamine C zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de cel komt, plus het breekt overtollige vetbolletjes af. Dit is de beste methode om te helpen, maar de artsen doen hier niets mee, terwijl dit al zo’n 100 jaar bekend is.

Virussen maken ons niet ziek, maar zieke cellen kunnen het virus niet opruimen

Virussen zijn dus niets anders dan af/uitscheidingen van zieke cellen. Met andere woorden het is niet het ‘virus’ (wat dus geen virus is, maar een exosoom) dat ons ziek maakt. De aanwezigheid van wat wij het virus noemen, geeft aan dat er iets anders aan de hand is. Dit geeft aan dat er cellen ziek zijn en dus een exosoom/virus uitscheiden die andere cellen moet waarschuwen zich te gaan verdedigen. Het lichaam gaat in de verdediging om zichzelf te genezen van hetgeen het ziek maakt.

Dit is een normale reactie van het immuunsysteem. Het uitscheiden van exosomen wordt nu echter weergegeven als een (levens)gevaarlijk virus. Als een cel wordt vergiftigd, dan scheidt het exosomen uit om andere cellen te waarschuwen en te helpen. Als een lichaam verzuurd is, dan gaat het mis en geloof me, de corona-patiënt is sterk verzuurd. Zonder actief zuurstof en door een gebrek aan essentiële stoffen zoals vitamine, mineralen, enzymen, vetzuren en aminozuren heeft de patiënt weinig of geen kans op overleven.

Zorg goed voor je gezondheid, bescherm jezelf — daarmee bedoel ik niet de mondkapjes en ook niet de 1.5 meter afstand nemen — maar met je eigen weerstand. Alleen je immuunsysteem kan je beschermen. Geniet van de zon en van de natuur, daar winnen we aan kracht. Werk preventief en zorg voor immuniteit tegen corona, voorkomen is beter als genezen.

Toon de Laat  | Natuurgeneeskunde Budel | ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Ella Ster

© Ella Ster

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
za 28 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers