Politiestaatdroom: Heiko Maas roept op tot EU-brede surveillance via de Corona-app

Heiko Maas roept op tot EU-brede bewaking van alle burgers met behulp van de Corona-app. De sociaal-democraat droomt opnieuw van de voltooiing van de volledige politiestaat.

Voor de extreem linkse ‘control freak’ Heiko Maas, die ook tot op het laatste moment de sociale netwerken wilde bespioneren, lijkt de droom eindelijk uit te komen: nu kiest de federale minister van Buitenlandse Zaken ook voor een uniforme Corona-app in de Europese Unie uitgesproken.

‘Het is belangrijk dat we niet eindigen met een lappendeken van 27 corona-apps en 27 gegevensbeschermingsregimes, maar zo gecoördineerd mogelijk doorgaan’, vertelde Maas aan de kranten van de Funke-mediagroep (dinsdagedities). Op deze manier “levert u ook een bijdrage aan het snel en permanent ontmantelen van reisbeperkingen en grenscontroles in de EU”, vervolgde de SPD-politicus .

Europa zou een rolmodel kunnen zijn voor andere regio’s. Een corona-app op vrijwillige basis zal een belangrijk onderdeel zijn van de exitstrategie. “De technologie kan contactpersonen binnen enkele seconden helpen informeren en infectieketens onderbreken”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

Om dit te doen, zouden Europeanen “de Big Brother-methoden van autoritaire staten niet hoeven over te nemen”. Maas vertelde de kranten van de Funke-mediagroep dat dit ook kon worden georganiseerd zonder persoonsgegevens bekend te maken. Vrijwillig? Echt vrijwillig? En als je weigert, is er tot het einde van het jaar echt geen kamerarrest? En hoe zit het met Google en Apple, die bij de volgende update zo’n controle-app automatisch willen installeren?

Iedereen die praat over vrijwilligheid en zich distantieert van de ‘grote broer-methoden van autoritaire staten’ is net als Maas een huichelaar.

Kabinet wil apps gebruiken in strijd tegen corona: 'Privacy moet ...

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
do 26 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers