Tot nu toe onmogelijk? Nieuwe test ‘kan corona onderscheiden van griep’

Het Franse bedrijf bioMerieux mag een nieuwe coronatest gaan produceren die onderscheid zou kunnen maken tussen het coronavirus en de griep, meldt de Oostenrijkse publieke omroep ORF. Dit roept de vraag op of we tot dusver niet in staat zijn geweest om corona te onderscheiden van griepvirussen.

Aangezien er allerlei verschillende coronavirussen in omloop zijn, hebben veel mensen al immuniteit opgebouwd. De Duitse corona-goeroe Christian Drosten zei ‘dat 34 procent van de patiënten al T-cellen heeft tegen Sars-CoV-2, terwijl deze patiënten nog nooit eerder in contact zijn geweest met het Sars 2-virus’.

Kennelijk is het tot dusver niet mogelijk geweest griepvirussen en corona goed van elkaar te kunnen onderscheiden met behulp van een test, schrijft het Oostenrijkse magazine Wochenblick. Anders zou de nieuwe test van het Franse bedrijf immers niet nodig zijn.

Corona of griep?

Onderzoekschef Francois Lacosta zei dat de tests ‘een sleutelrol gaan spelen in het griepseizoen’. Het is de bedoeling dat artsen in de toekomst sneller een diagnose kunnen stellen met de nieuwe test. Volgens het bedrijf kan de test het influenzavirus type A en B, Covid-19 en andere virusziekten detecteren.

Als de huidige tests geen onderscheid maken tussen influenza en coronavirussen, kun je je dus afvragen of de mensen die positief zijn getest corona hadden of griep, aldus het magazine.

[Wochenblick]
mondkapje3936
Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
za 28 mei 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers