Totale immuniteit? Vaarwel maskers? Weer een golf van covid-19? Vaccinatie begint met 7 vragen

Terwijl de wereld zich voorbereidt om het coronavirusvaccin op grote schaal af te leveren, roept het vooruitzicht van immunisatie bij velen vragen op.

Na tien maanden pandemie begint de massale immunisatie tegen het coronavirus  in Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Russische burgers zijn al begonnen met het ontvangen van het Sputnik V-vaccin van het Gamaleya Center in Moskou, terwijl de Britten vanaf dinsdag het BNT162b2-tegengif zullen krijgen van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech.

De VS hebben nog geen vaccin dat is goedgekeurd voor gebruik in het land, maar de Food and Drug Administration (FDA) zal aanstaande donderdag bijeenkomen om te beslissen of grootschalige vaccinatie al dan niet wordt toegestaan. schaal met medicijn van Pfizer en BioNTech.

Zijn Europese tegenhanger, het European Medicines Agency (EMA), bestudeert de commercialiseringstoepassing voor zowel het Pfizer- als BionNTech-vaccin en het medicijn van het Amerikaanse moderne biotechnologiebedrijf. De Europese toezichthouders zullen naar verwachting op 29 december een besluit nemen over het Duitse vaccin en op 12 januari over het Amerikaanse vaccin.

Terwijl de wereld zich voorbereidt om afscheid te nemen van de pandemie in de hoop terug te keren naar het normale leven, rijzen er verschillende vragen onder de bevolking.

.

.

1. Hoe ziet de injectie eruit en hoe voelt hij aan?

Sommige RT-medewerkers behoorden tot de eerste 40.000 vrijwilligers die deelnamen aan fase 3 klinische onderzoeken met Sputnik V, ‘s werelds eerste geregistreerde vaccin nadat ze de veiligheid ervan hadden aangetoond. Na de eerste dosis kregen sommigen van hen milde bijwerkingen zoals koorts, vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn. Na een paar dagen verdwenen alle symptomen.

Na ontvangst van de tweede en laatste dosis van het vaccin meldde geen van de RT-medewerkers die aan de onderzoeken deelnamen, significante bijwerkingen.

In de eerste dagen na het ontvangen van de eerste dosis is het raadzaam om geen intense lichamelijke oefeningen uit te voeren en later, tijdens de duur van de proef, wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken. Ook kan de persoon het griepvaccin niet binnen dertig dagen na ontvangst van een dosis Sputnik V krijgen.

Lees ook:  COVID-19: de perfecte incubator voor corruptie in zorgstelsels?

Wat betreft het Pfizer- en BioNTech-medicijn, waren de ernstigste bijwerkingen die tijdens de onderzoeken werden gemeld vermoeidheid en hoofdpijn, ervaren na de tweede dosis.

2. Hoeveel doses en met welk interval?

Zowel Sputnik V als het Pfizer- en BioNTech-vaccin worden in twee doses gegeven met een tussenpoos van 21 dagen . De eerste injectie start de immuunrespons met de ontwikkeling van antilichamen tegen SARS-CoV-2, terwijl de tweede de effecten ervan zou moeten versterken. De volledige werkzaamheid wordt pas ongeveer een week na de tweede inname bereikt.

Het vaccin van Moderna wordt ook in twee doses gegeven, met een tussenpoos van 28 dagen, terwijl onderzoeken die zijn ontwikkeld door het Britse biofarmaceutische middel AstraZeneca en de Universiteit van Oxford hebben  aangetoond  dat inenting effectiever is (tot 90%) bij toediening eerst een halve dosis, gevolgd door een volledige dosis met een tussenpoos van minimaal één maand. Bescherming tegen covid-19 wordt 14 dagen of langer gegenereerd na ontvangst van twee doses van het vaccin.

3. Zal het me levenslang immuniteit geven?

Voorlopig is het onmogelijk om de duur van de immuniteit te voorspellen die een van de ontwikkelde vaccins zal genereren. Onderzoekers kunnen alleen conclusies trekken op basis van de lengte van de onderzoeken, die een paar maanden hebben geduurd, maar kunnen geen langetermijnprognoses maken. Het enige dat specialisten kunnen doen, is de immuunrespons van de gevaccineerde bevolking blijven volgen.

4. Kan ik stoppen met het gebruik van het masker als ik me laat vaccineren?

De ontwikkelaars van het Russische Sputnik V-vaccin garanderen een efficiëntie van meer dan 95%. Van hun kant beweerden de makers van BNT162b2 ook dat hun medicijn voor 95% effectief is en dat het ouderen beschermt. Geen van de bestaande coronavirusvaccins kan echter volledige bescherming tegen infectie garanderen.

Daarom moeten alle mensen, ongeacht of ze zijn gevaccineerd of niet, blijven voldoen aan alle pandemische beperkingen opgelegd door lokale gezondheidsautoriteiten.

5. Welk vaccin is het meest effectief?

De bedrijven Pfizer en BioNTech, Moderna en het Russische centrum Gamaleya plaatsen de effectiviteitsniveaus  van hun vaccins boven de 90%. In die zin is het onmogelijk om te beoordelen hoeveel een bepaald vaccin beter is. Wat kan worden vergeleken, is de prijs en de kenmerken van de opslag en het transport.

Lees ook:  Geen financiële steun aan zzp’er vanwege corona, minister Wiebes: ‘zelf voor gekozen’

Het Pfizer- en BioNTech-vaccin, dat $ 19,5 per dosis kost ($ 39 voor twee), moet worden bewaard bij -70 graden Celsius en kan slechts vijf dagen voor toediening worden ontdooid. Dit betekent dat om de vaccinatie van al hun burgers te garanderen, landen een diepgevroren productie-, opslag- en transportsysteem zullen moeten hebben, wat voor veel landen een grote uitdaging is.

In tegenstelling tot andere vaccins is AstraZeneca niet meer dan 90% effectief, maar biedt het relatief eenvoudige opslagvereisten (normale koelkasttemperatuur), evenals een aanzienlijk meer betaalbare prijs. Volgens het bedrijf kost een dosis van zijn vaccin tussen de vier en vijf dollar.

Wat betreft Sputnik V – die ook geen extreem lage temperaturen vereist – hebben de Russische gezondheidsautoriteiten aangekondigd dat het vaccin twee of meer keer goedkoper zal zijn dan buitenlandse vaccins op basis van mRNA-technologie met vergelijkbare werkzaamheidspercentages. Voor internationale markten zal de totale prijs van de twee doses die nodig zijn om een ​​persoon te vaccineren minder zijn dan $ 20, terwijl voor Russische burgers vaccinatie met Spoetnik V gratis zal zijn.

6. Als de vaccinatie is begonnen, waarom worden dan nieuwe golven voorspeld?

Het massale vaccinatieproces tegen het coronavirus kan maanden of zelfs jaren duren. Het is nog te vroeg om een ​​einde te maken aan de pandemie. Ondertussen waarschuwen experts voor de mogelijkheid van een nieuwe golf van infecties na de komende kerstvakantie.

De verlichting van feestelijke verlichting, de ‘Black Friday’-aanbiedingen of de kerstbeurzen hebben de neiging de toestroom van mensen naar winkelcentra dramatisch te vergroten, en dit jaar was de drukte  in sommige landen praktisch identiek aan die van andere, ondanks bezorgdheid over de verspreiding van het virus.

In die zin waarschuwen sommige experts dat de versoepeling van de beperkingen tegen het coronavirus tijdens Kerstmis zou kunnen leiden tot een derde golf van de pandemie en waarschuwen dat dit soort gedrag de beheersing van de verspreiding van de ziekte in gevaar brengt.

7. Dus wanneer kunnen we weer normaal worden?

Klinische proeven met de huidige vaccins hebben aangetoond dat ze bescherming bieden tegen ernstige ontwikkeling van de ziekte, hoewel het niet bekend is of deze medicijnen ook de overdracht van het virus kunnen voorkomen .

Lees ook:  Chanteert Erdogan Europa opnieuw?

Om terug te keren naar de volledige normaliteit, is het in ieder geval noodzakelijk om een ​​aanzienlijk percentage immuniteit van de bevolking op wereldschaal te bereiken. Dit kan maanden of zelfs jaren duren, vooral in ontwikkelingslanden en vooral gezien het algemene wantrouwen van de bevolking ten opzichte van anticovid-vaccins.

“Het vaccin zal je niet helpen als je het niet gebruikt”, zegt professor Jonathan Van-Tam, medisch adviseur van de Britse regering, die waarschuwt dat lage vaccinatie de beperkingen langer zal laten duren. “We weten niet of dit vaccin [Pfizer en Biontech] of enig ander te voorkomen dat de transmissie, we moeten wachten voor de wetenschap om ons te vertellen , ” neemt zijn woorden The Telegraph.

Bijgevolg moeten de beperkingen “worden gehandhaafd” om een ​​”nieuwe golf van infecties “ te vermijden die de immunisatie van de wereldbevolking nog ingewikkelder maakt, merkte Van-Tam op.

Volgens beklemtoonde  de VN-secretaris-generaal António Guterres om dichter bij het einde van de crisis van het coronavirus te komen “Mensen over de hele wereld moeten bereid zijn” het vaccin te geven. Afgelopen september drong hij er bij de wereldleiders op aan al het mogelijke te doen om de verspreiding van valse informatie tegen te gaan, aangezien veel mensen dit soort drugs vaak wantrouwen vanwege de wijdverbreide verkeerde informatie.

Help jij mee om Indignatie voor iedereen gratis te houden? Er is een enorme kracht in begrip. Indignatie beantwoordt uw belangrijkste vragen en geeft u duidelijke informatie om de steeds chaotischer wordende wereld beter te begrijpen. Een financiële bijdrage aan Indignatie zal ons helpen om gratis verklarende journalistiek/blogging te blijven bieden aan de duizenden die op ons vertrouwen. Overweeg om vandaag al een bijdrage te leveren aan Indignatie, Dat kan gewoon via uw normale banktransacties zie hier. Hartelijk dank voor uw steun.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties 2

Yen op di 08 december 2020 14:49

Valt het niemand op dat als er bekluiers verplicht worden gemaakt,er veel meer ''besmettingen '' zijn ?

Valt het niemand op dat als er bekluiers verplicht worden gemaakt,er veel meer ''besmettingen '' zijn ?
Lexie026 op di 08 december 2020 17:09

Uiteraard. Dat die lui in Den Haag maar wat doen , weten we toch.

Uiteraard. Dat die lui in Den Haag maar wat doen , weten we toch. ;)
Gast
di 16 augustus 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers