VS-Gezondheidsautoriteit: mondkapje beschermt niet tegen Coronavirus


© JoLynne Martinez (CC BY-NC-ND 2.0)

Het CDC, het Amerikaanse Centrum voor ziektecontrole en preventie, heeft toegegeven dat een mondkapje weinig doet om de verspreiding van Corona te voorkomen. De regering staat onder toenemende druk om de verplichte mondkapjes in de VS af te schaffen.

Uit een nieuwe studie van het CDC blijkt dat mondkapjes een verwaarloosbaar effect hebben op Covid-19, dat binnen de foutmarge ligt. Volgens de studie verminderden de mondkapjes het aantal nieuwe infecties met 1,5 procent. Ze waren 0,5 procent effectief in de eerste 20 dagen na invoering van de mondkapjes en minder dan 2 procent effectief na 100 dagen.

Het CDC zegt dat het nog steeds aanbeveelt mondkapjes te dragen, hoewel het centrum toegeeft dat het statistisch gezien niet uitmaakt. Sommige Amerikaanse deelstaten gaan langzaam maar zeker weer over tot de orde van de dag door de verplichte mondkapjes af te schaffen.

Inmiddels zijn er nu al 16 deelstaten in de VS waar mondkapjes niet meer verplicht zijn. Er was geen verschil in de grafieken na de afschaffing van de maatregel.

.

.

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zo 28 november 2021

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Inloggen

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.
New World Order!
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers