Italianen de straat op om te protesteren tegen verplichte vaccinpaspoorten

23 juli 2021 12:41 - 27 juli 2021 17:01 #200
Nadat de Italiaanse overheid verplichte vaccinpaspoorten had aangekondigd, gingen Italianen de straat op om te protesteren tegen de maatregel. In Turijn riepen demonstranten: “Geen dictatuur!”

In Italië is net als in Frankrijk voortaan een coronapas nodig als je binnen in een restaurant wilt eten of naar een bar wilt gaan. De eis gaat op 6 augustus in. De pas, die aantoont dat je gevaccineerd bent of onlangs getest, wordt ook een vereiste voor stadions, sportscholen, zwembaden, musea en beurzen.

Geen groene pas!
Woedende Italianen gingen na de aankondiging meteen de straat op. De menigte scandeerde: ‘Geen groene pas, geen groene pas!’, ‘Geen dictatuur, geen dictatuur’ en ‘vrijheid, vrijheid!’.

De nieuwe maatregelen zijn aangekondigd vanwege een toename van het aantal ‘besmettingen’ met de ‘deltavariant’. Op donderdag werden in Italië 5057 nieuwe ‘coronabesmettingen’ gemeld. Dat zijn er ongeveer 10 keer minder dan tijdens de piek in november vorig jaar.


Grote Transitie, de ‘reset’
In Italië worden meer demonstraties verwacht. Zaterdag vindt ook in Londen een groot protest plaats tegen de vaccinpaspoorten.

FVD-voorman Thierry Baudet zegt over de maatregelen: “Ik weet nog zo goed dat ik dit voorspelde: de komst van een semi-verplicht vaccin. ‘Welnee, gaat nooit gebeuren’, zei iedereen. ‘Corona is binnenkort weer voorbij’, ook dat werd steeds gezegd. Maar het gaat niet voorbij. Het wordt aangegrepen voor de Grote Transitie, de ‘reset’.”

23 juli 2021 14:53 #206
Daar snappen ze het wel
23 juli 2021 15:14 #207
Doen ze goed
23 juli 2021 19:56 #216
Nu hier nog
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers