map-pin de wereldeconomie veranderd.

06 aug 2021 18:19 - 26 aug 2021 14:18 #530
Turkije gaf lessen aan Rwandezen die de middelen hadden in Turkijk te gaan studeren.
Nu helpen deze Rwandezen om hun unief te renoveren in Rwanda zodat de arme Rwandezen ook Turks kunnen studeren.
Er staan immers al tal van Turkse fabrieken in Rwanda, dat een grote economische groei kent.
Europa zou er verstandig aan doen om Turkijke nu eindelijk toe te laten tot de unie denk ik, want Europa staat op wereldvlak nog nergens.
Merkel en Schulds hebben reeds verklaard dat Duitsland en Europa een verdere samenwerking willen met Ankara.
Verstandig besluit.

Hoewel YEE een deel van de universiteit kreeg toegewezen dat lange tijd buiten gebruik was geweest, boden Rwandezen die geprofiteerd hebben van de Turkey Scholarships en afgestudeerd aan scholen in Turkije zich vrijwillig aan om het instituut te helpen, en al snel was de renovatie voltooid.

https://Hoewel YEE een deel van de universiteit kreeg toegewezen dat lange tijd buiten gebruik was geweest, boden Rwandezen die geprofiteerd hebben van de Turkey Scholarships en afgestudeerd aan scholen in Turkije zich vrijwillig aan om het instituut te helpen, en al snel was de renovatie voltooid.
20 aug 2021 21:56 #673
De Amerikaanse president Joe Biden beveelt zijn regering om aanvullende sancties op te leggen tegen Nord Stream 2, zelfs nu Russische en Duitse leiders elkaar ontmoeten in Moskou voordat de gaspijpleiding gereed is.In een  brief  aan het Congres die vrijdag werd verzonden, betoogde Biden dat "bepaalde Russische energiepijplijnprojecten" de invloed van Moskou op de energiebronnen van de EU zouden vergroten en "Oekraïne en de oostelijke flank van de NAVO en de EU-landen " zouden verzwakken , waardoor "de nationale veiligheid, het buitenlands beleid, en economie van de Verenigde Staten.”

www.rt.com/russia/532668-...rd-stream/

www.whitehouse.gov/briefi...pipelines/

Hij wil geen herindustrialisering van Europa.
Hoog tijd dat wij niet langer aan het handje van de VS blijven lopen.
Merkel heeft het begrepen en stopt eindelijk met het demoniseren van Rusland en Poetin.
van: Frederiek
26 aug 2021 10:13 #776
China's handelsstop met LitouwenChina heeft het goederenvervoer per spoor naar Litouwen opgeschort, volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken van Taiwan, en naar verluidt de exportvergunningen stopgezet voor de producenten van het land, waaronder van de landbouw, veeteelt en houtindustrie.

www.theguardian.com/world...-to-europe
26 aug 2021 13:16 #781
Kiev beschouwt de binnenkort voltooide Nord Stream 2-pijpleiding die Russisch gas naar Europa voert en Oekraïne omzeilt als "een gevaarlijk geopolitiek wapen", zei president Volodymyr Zelensky zondag.

De Oekraïense leider sprak op een gezamenlijke persconferentie in Kiev met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die de leiding heeft gehad over de pijpleiding die fel wordt bestreden door de Russische buren Oekraïne, Polen en de Baltische staten.

De pijpleiding van 12 miljard dollar onder de Oostzee zal de Russische aardgasleveringen naar Duitsland, de grootste economie van Europa, verdubbelen. Het vermijdt Oekraïne en ontneemt Kiev de essentiële doorvoervergoedingen voor gas.

"We bekijken dit project uitsluitend door het prisma van veiligheid en beschouwen het als een gevaarlijk geopolitiek wapen van het Kremlin", zei Zelensky.

Hij voegde eraan toe dat de belangrijkste risico's na voltooiing "door Oekraïne zullen worden gedragen", maar dat de pijpleiding ook gevaarlijk zal zijn "voor heel Europa".

De pijpleiding "zal alleen de Russische Federatie in de kaart spelen", zei hij.

Van haar kant zei Merkel dat Berlijn het met Washington eens is dat "gas niet als geopolitiek wapen mag worden gebruikt".

news.yahoo.com/nord-strea...p_catchall
26 aug 2021 13:53 #782
Alsof er nog niet genoeg problemen zijn. 🥺
26 aug 2021 14:36 #784
Nou, Frans President Macron heeft het goed verwoord vorig jaar.
Nous sommes en guerre
Dan veranderd de wereld.
Er worden ook terug echte wapens ingezet.
de bedoeling is hier een beeld te schetsen van de veranderende economische wereld.
Want het zal gedan zijn met het goedkope product uit Taiwan, Hong Kong, China, Korea, Afrika en noem maar op.
Daarom vind ik een 'pinned' groot topic wel te overwegen.
Neem nu Afganistan. 2 weken terug was de oud president van dat land te gast in de studio van Russian tv.
Poetin praat met de Taliban, Erdogan ook.
De VS zal op het eind alleen staan met hun 'het zijn terroristen' verhaal.
Het VS verhaal 'Poetin is de duivel' is ook achterhaald; Hij doet militaire oefeningen, samen met het Chinese leger, legt economische contacten met India, Turkije, China En zo verder.
Als iemand zo een wending ziet in de wereldeconomie kan dat hier bijgezet worden.
Het kan interessant zijn deze veranderingen te volgen denk ik.
26 aug 2021 17:21 #786
Putin zetten ze weg als gevaarlijk. Ik denk dat hij alles is behalve gevaarlijk. Maar ze lokken hem elke keer uit de tent.

Als hij een keer hapt is het huilen.
03 sep 2021 22:20 #911
Voor Qatar en Turkije ontwikkelde het contact met de Taliban zich op verschillende manieren.

www.bbc.com/news/world-mi...t-58394438

Terwijl de regering van president Barack Obama probeerde de oorlog te beëindigen, ontving Qatar Taliban-leiders om vredesinspanningen vanaf 2011 te bespreken.

Het is een controversieel en bewogen proces geweest. De aanblik van een Taliban-vlag die wapperde in de glinsterende buitenwijken van Doha beledigde velen (ze hebben de vlaggenmast ingekort op Amerikaans verzoek). Voor de Qatarezen hielp het bij het ontwikkelen van een drie decennia lange ambitie voor een autonoom buitenlands beleid - wat het als cruciaal beschouwt voor een natie die tussen de regionale polen van Iran en Saoedi-Arabië zit.

De Doha-besprekingen culmineerden in de deal van vorig jaar onder president Donald Trump voor een Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan in mei van dit jaar. Na zijn aantreden kondigde Joe Biden aan dat hij de deadline voor een volledige terugtrekking zou verlengen tot 11 september.

Vorige week hielden Turkse functionarissen gesprekken met de Taliban die meer dan drie uur duurden, terwijl chaos de luchthaven van Kabul in haar greep hield. Een deel van de discussies ging over de toekomstige werking van de luchthaven zelf, die zes jaar lang door Turkse troepen wordt bewaakt. De Taliban hadden al aangedrongen op het militaire vertrek van Turkije, samen met alle andere buitenlandse troepen, om een ​​einde te maken aan de "bezetting" van Afghanistan. Maar de bijeenkomst van vorige week leek deel uit te maken van een bredere agenda, zeggen analisten.

President Recep Tayyip Erdogan zei dat hij de berichten van Taliban-leiders met "voorzichtig optimisme" bekeek. Hij voegde eraan toe dat hij "van niemand toestemming zou krijgen" over met wie hij moest praten, wanneer hem werd gevraagd naar kritiek op het contact met de groep.

"Dit is diplomatie", zei hij tijdens een persconferentie.

Hij voegde eraan toe: "Turkije is bereid alle vormen van steun te verlenen aan de eenheid van Afghanistan, maar zal een zeer voorzichtige weg volgen."

Prof Ahmet Kasim Han, een expert op het gebied van Afghaanse betrekkingen aan de Altinbas Universiteit in Istanbul, is van mening dat de omgang met de Taliban president Erdogan een kans biedt.

"Om hun greep op de macht duurzaam te maken, hebben de Taliban internationale hulp en investeringen nodig om door te kunnen gaan. De Taliban zijn niet eens in staat om de salarissen van hun regeringsmedewerkers te betalen", zei hij tegen de BBC.

Hij zegt dat Turkije kan proberen zichzelf te positioneren als "garant, bemiddelaar, bemiddelaar" - als een meer vertrouwde tussenpersoon dan Rusland of China - die hun ambassades in Kabul open hebben gehouden.

"Turkije kan die rol vervullen", zegt hij.

Reputatie risico
Veel landen hebben geprobeerd contact te onderhouden met de Taliban sinds de overname van Kabul, met name via het Doha-kanaal. Maar Turkije bevindt zich in een sterkere positie om banden ter plaatse te ontwikkelen; zij het een situatie vol risico's.

Prof Han gelooft ook dat verdere banden in Afghanistan president Erdogan in staat stellen "het schaakbord te verbreden" van zijn buitenlands beleid en te spelen in de achterban van zijn AK-partij.

"Ze beschouwen Turkije als een land met een duidelijke bestemming - een uitzonderlijke positie binnen de moslimwereld. Het is gebaseerd op het verleden van Turkije en zijn Ottomaanse erfgoed als de zetel van het kalifaat."

Erdogan zei dat de benadering van vrouwenrechten door de Taliban in overweging zal worden genomen bij toekomstige onderhandelingen

Wat Qatar betreft, zullen functionarissen hopen dat zijn rol als bemiddelaar de jarenlange turbulentie in de Golf zal verminderen in plaats van verergeren.
03 sep 2021 22:25 #912
Ik onthoud hieruit dat Europa een grote kemel schiet door Turkije decennia te weren, en Biden die de terugtrekking van de VS troepen wou verlengen tot 11 september, de 20ste verjaardag van de aanslagen op de wtc torens door al qaida terwijl de Taliban steeds benadrukt dat al qaida toen tot de Taliban behoorde maar nu niet meer.

Pure provocatie van een kleiter.
kinderen en oude mensen zijn juist hetzelfde.
Je moet ze in de gaten houden.
Dat zei mijn moeder steeds, en ze heft weer eens gelijk gekregen.
04 sep 2021 00:14 #917
www.rt.com/business/53382...te-russia/

Op het Oostelijk Economisch Forum (EEF) in Vladivostok is vrijdag een brede overeenkomst ondertekend die gericht is op een stabiele groei van de export, cabotage en transitoverkeer langs de Russische Arctische zeeroute.

Nu nog north stream 2 op de rails naar Duitsland.
En de pijplijn van China naar Noord Korea is ook in volle ontwikkeling, wat ook Poetin graag ziet gebeuren.
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers