Harvard afdeling astronomie denkt dat mysterieus object buitenaards ruimteschip

27 aug 2020 19:28 #316
Een buitenaards ruimteschip? Een zeer gerespecteerde astronoom denkt van wel, en publiceert er zelfs een boek over om dat te onderbouwen. (Afbeelding: impressie; (1)).


Astrofysicus Avi Loeb, voorzitter van de afdeling astronomie van de prestigieuze Harvard Universiteit, schrijft dat het mysterieuze object dat vorig jaar ons zonnestelsel binnendrong alle kenmerken lijkt te hebben van een buitenaards ruimteschip. Het object, dat ‘Oumuamua’ werd genoemd, veroorzaakte vorig jaar een schok in de wereld van astronomen, aangezien voor het allereerst in de geschiedenis een interstellair object werd waargenomen dat ons zonnestelsel binnendrong, om daarna weer te vertrekken.

In tegenstelling tot kometen, asteroïden en andere kosmische objecten leek het sigaarvormige object – op zich al een unicum in het heelal – te worden bewogen door een onbekend voortstuwingsmechanisme. Eerst dachten astronomen aan een komeet, die vaak op natuurlijke wijze worden voortgedreven door een uitbarstende gaswolk die wordt veroorzaakt door smeltend ijs.

Versnelling kan alleen zijn veroorzaakt door aandrijvingsmechanisme

Oumuamua had echter niet zo’n wolk achter zich hangen, en liet bovendien zien dat het onafhankelijk van de zwaartekracht van het zonnestelsel weg kon versnellen. Ook is de sigaarvorm, met een lengte die 10 keer groter is dan de breedte, zeer uitzonderlijk, net als de helderheid van het object, dat het licht 10 keer sterker weerkaatst dan normale asteroïden.

Ook de richting waaruit het object kwam, was zeer bijzonder, namelijk uit een gebied met twee sterren op slechts 10 lichtjaar afstand van ons zonnestelsel. Op astronomische schaal is die afstand extreem dichtbij (ook al zouden Aardse ruimteschepen er met de huidige stand van de technologie tienduizenden jaren voor nodig hebben om daar te komen).

Het allervreemdste was echter de versnelling die Oumuamua vertoonde, wat volgens sommige wetenschappers alleen maar kan zijn veroorzaakt door een aandrijving. In dat geval hebben we op Aarde voor het eerst officieel een buitenaards ruimteschip waargenomen (de vele UFO verhalen maar even buiten beschouwing latend).

Zeldzame ijsberg van waterstof, of toch het eerste bewijs van buitenaards leven?

Andere wetenschappers wilden daar niet aan, en speculeerden dat het mogelijk een enorme ijsberg van pure waterstof is geweest. Desondanks gaven ze toe dat dit een ‘exotische’ verklaring was, omdat algemeen wordt aangenomen dat ijsbergen van waterstoffen extreem zeldzaam zijn in het universum.

Avi Loeb, astrofysicus en voorzitter van de afdeling astronomie van de prestigieuze Harvard Universiteit, ontkracht in een nieuw artikel de argumenten van deze wetenschappers, en schrijft dat het onmogelijk is dat zo’n waterstof ijsberg van zo’n enorme omvang überhaupt kan ontstaan, en zulke gigantische afstanden kan afleggen.

Zijn meest waarschijnlijke verklaring is dat het inderdaad een geavanceerd ruimteschip is geweest, gebouwd door een buitenaardse beschaving als een soort transportsysteem of (onbemand) interstellair observatorium. In zijn aanstaande boek ‘Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth’ gaat hij daar dieper op in.

Als het inderdaad een buitenaards ruimteschip was, dan was de reden dat het weer snel uit zonnestelsel is vertrokken misschien wel dat ze met hun technologie van zo’n grote afstand onze planeet konden bekijken, en al snel concludeerden dat de tweepotige wezens die hier leven een dermate grote en idiote drang tot vernietiging van elkaar en zichzelf hebben, dat zij een bezoekje niet waard waren.

Xander


(1) The Mind Unleased via Zero Hedge

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.
Mods: RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.
What's wrong with the world

Laatste bezoekers

Partner

Laatste bezoekers