Het G2-systeem: Weet Mona Keijzer meer over de koers van het coronabeleid dan officieel bekend is?

Het is veel mensen opgevallen dat Mona Keijzer (CDA) in haar afscheidsbrief verwijst naar het G2-systeem. Ze schrijft: "Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde G2-systeem, is onnodig en niet proportioneel." Oftewel: ook negatief geteste mensen zouden niet meer naar binnen mogen.

Onderzoeksjournalist Thomas Bollen vraagt zich af: "Weet Mona Keijzer meer over de uitgestippelde beleidskoers dan officieel bekend is? Zal het kabinet 'langzaam overgaan naar een G2-systeem', waarbij zelfs een negatieve test geen toegang meer geeft aan het sociale leven? Op basis waarvan? Is het OMT al om advies gevraagd?"

monakeijzer

Er wordt hier dus in het kabinet allang over gesproken

Publicist Sietske Bergsma wijst erop dat het G2-systeem in Duitsland al gauw het 3G-systeem opvolgde 'om redenen die evident zijn': iedereen de prik opdringen. "Rutte volgt Merkel, al maanden," zegt Bergsma.

"Er wordt hier dus in het kabinet allang over gesproken," stelt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek. "Mona Keijzer waarschuwt ons in haar afscheidsbrief."

.

.

Voormalig Op1-presentatrice Talitha Muusse voegt toe: "Neem aan dat journalisten nu aan het achterhalen zijn wat dit te betekenen heeft? Verval van testmogelijkheden? Nog meer drang of zelfs dwang?"

Bijval uit eigen gelederen

Ondertussen spreken steeds meer mensen hun steun uit voor Keijzer. Ze krijgt ook bijval uit eigen gelederen. Zo twittert de Haarlemse CDA-wethouder Michel Rog: "Zonde dat Mona Keijzer de landelijke politiek verlaat. En wát een sterke brief. Respect! Als mede-CDA'er helemaal eens: de coronapas leidt tot tweedeling in de samenleving, staat op gespannen voet met vrijheidsrechten en is niet proportioneel."

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

blokz op do 30 september 2021 20:47

Die vertrouw ik ook niet helemaal

Die vertrouw ik ook niet helemaal
Gast
di 27 september 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Laatste bezoekers