Zondag in Amsterdam: de grootste mars van de menselijke verbinding, 80 groeperingen – ‘Nu is het genoeg!’

Op 5 september liepen ruim 100.000 mensen een protestmars vanaf de Dam in Amsterdam. Aanstaande zondag wordt opnieuw een mars georganiseerd: de ‘grootste mars van de menselijke verbinding’.

Dit initiatief is een samenwerkingsverband van meer dan 80 groeperingen, valt te lezen op de website van de organisatie. “Wij nemen stelling tegen de buitenproportionele overheidsmaatregelen rondom Covid-19 en de wijze waarop onze vrijheden beperkt worden en burgerrechten buitenspel worden gezet. Dit kabinet loodst onze samenleving van crisis naar crisis en nu is het genoeg!”

Blckbx.tv maakt een uitgebreide live-registratie van de demonstratie in Amsterdam. Twee reporters zullen onderweg interviews afnemen, afgewisseld met helikopterbeelden en presentaties vanuit een hoog punt in de stad.

 

Mogelijkerwijs de grootste demonstratie sinds lange tijd in Nederland
Eén van de reporters is Annelies Strikkers. Op social media schrijft ze: “Aanstaande zondag 3 oktober pakt Blckbx het groot aan met een live-registratie van wat hopelijk de grootste coronademonstratie tot nu toe zal zijn. Ik zal één van de reporters zijn. Ik spreek/zie jullie daar!”

Auteur en spreker Hans van Tellingen (Strabo) gaat met zijn team tellen hoeveel mensen er zijn komen opdagen. Dit zal gevalideerd worden door een notaris. “Hiermee willen we een einde maken aan de speculaties rondom de opkomst,” aldus Blckbx, dat benadrukt geen onderdeel te zijn van de organisatie.

Flavio Pasquino van Blckbx zei vanaf de Dam in Amsterdam dat daar aanstaande zondag mogelijkerwijs ‘de grootste demonstratie sinds lange tijd in Nederland gaat plaatsvinden’.

Dat is echt heel erg raar
Ondertussen wordt hij op allerlei manieren tegengewerkt. “We worden geboycot. Zo zijn er facilitaire bedrijven die ons geen spullen willen uithuren, met de lezing ‘daar werken wij niet aan mee’.”

“Zelfs de helikopter die we gaan inzetten – een bedrijf waar we al jaren mee werken, heeft tegenwerking, want we hebben van betrouwbare bronnen vernomen dat de luchtverkeersleiding een belletje heeft gehad van de politie Amsterdam om onze helikopter zondag aanstaande de hele dag te weren. En dat is echt heel erg raar. Dat heeft niets te maken met veiligheid, dat is politieke inmenging, dat is censuur van de persvrijheid,” zei Pasquino.

Kom naar de Dam
Ook Forum voor Democratie zal met een delegatie aanwezig zijn op de Dam. “Ik geloof dat het overgrote deel van de Nederlanders ook gewoon weer vrij wil zijn. Dus ik wil iedereen oproepen: jongens, kom naar de Dam, zondag 3 oktober, vanaf 12.00 uur,” zegt voorman Thierry Baudet in een videoboodschap.

Bron: ninefornews.nl

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
di 27 september 2022

Captcha afbeelding

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Laatste bezoekers